Credeam că s-au lămurit lucrurile după publicarea contractului de credit al Ioanei Băsescu cu CEC-Bank. N-a fost aşa.Foarte mulţi specialişti, liberalul Sebastian Vlădescu printre ei, s-au pronunţat spunând că nu e nimic ilegal în creditul acordat.
Trebuie să fii cel puţin imprudent, dacă nu inconştient, ca la un astfel de nivel să nu respecţi strict legislaţia, ştiind că acel contract de creditare va fi analizat cu lupa. În mod sigur au fost consultaţi şi experţi ai BNR, înaintea tranzacţiei propriu zise.
Victor Ponta nu şi-a schimbat opinia că a fost vorba de o încălcare a legii, de care a profitat Traian Băsescu.
Ura viscerală faţă de preşedintele Băsescu îi întunecă minţile, a devenit iraţional.
Întrebat dacă Radu Ghetea, actualul preşedinte al CEC-Bank, va mai fi preşedinte, răspunsul a fost:
„Nu. Am vorbit cu domnul ministru de Finanţe, pentru că este singurul care are competenţa de a face schimbări în conducerea CEC, şi îl susţin total să verifice foarte clar lucrurile şi să propună măsurile care se impun. O să-l mai sune domnul Băsescu să-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chiţoiu nu e aşa uşor impresionabil, am totală încredere că ştie să-şi facă treaba".
Deşi, premierul este conştient că:
„Activitatea strict bancară se verifică de către BNR, activitatea CEC, ca şi a EXIM BANK, pentru că sunt cele două bănci care au încă capital integral de stat, activitatea de ansamblu este, evident, în supravegherea Ministerului de Finanţe, pentru că Ministerul de Finanţe este acţionarul, adică e proprietarul".
Ce urmăreşte Victor Ponta în legătură cu preşedintele CEC-Bank?
1. Să-l schimbe, totuşi, pe Radu Ghetea, şi atunci, în conştiinţa largă a publicului va rămâne „vina” acestuia de a fi acordat un credit ilegal familiei Băsescu. Avantaj in campania electorala din 2014, cand amanuntele cazului se v