Bucureştenii pot admira lucrările de artă stradală a 12 tineri artişti români, expuse în cadrul primului Muzeu de Street Art în aer liber, amplasat în Centrul Vechi. Creaţiile lor folosesc o mare diversitate de expresie, de la clasicul graffiti, la mozaicuri urbane şi picturi suprarealiste, şi formează o imagine reprezentativă pentru arta urbană românească.
Peisajul Centrului Vechi din Capitală a suferit, de curând, o binevenită transformare: în mijlocul său, pe Strada Şelari numărul 4, printre şaormerii, baruri şi hoteluri, s-a înălţat o construcţie neobişnuită, compusă din containere maritime roşii: este vorba de Centrul Pop-Up, primul centru urban de lifestyle şi artă din România.
Spaţiul original este al treilea din lume construit din containere maritime şi are scopul de a aduce îmăreună diversitatea vieţii şi a artei urbane contemporane. Fiecare container reprezintă puncte de interes ale locuitorului urban: magazine cu branduri cunoscute, spaţii interactive şi de loisir, dar, mai ales, street art.
Prin urmare, atracţia principală a Centrului este primul Muzeu de Street Art în aer liber din România, unde protagoniştii sunt tineri artişti români cunoscuţi pentru creaţiile lor de artă urbană sau artişti care lucrează cu diferite medii şi care văd în street art o formă de exprimare puternică şi provocatoare.
Conceput ca un „performance in progress“, Muzeul aduce în faţa publicului prospeţimea, directeţea şi extraordinara varietate de tematică, limbaj şi tehnică a artei urbane din România. Un fenomen care, fără a părăsi strada, îşi găseşte un spaţiu amplu de manifestare liberă în Open Air Street Art Musem, la Centrul Pop-Up.
Glappy şi mozaicurile urbane
Unul dintre artiştii care expun aici este Glappy sau Iulian Moldovan. Are 25 de ani, a studiat artă murală la Universitatea Naţională de Arte şi, recent, a absolvit masterul în ac