Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme caracterizată, în cea mai mare parte, printr-o răcire, deși în trei-patru zile ale intervalului de prognoză (18 noiembrie – 1 decembrie) mercurul din termometre va crește până la valori neobișnuite pentru această perioadă a anului.
Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, publicată luni, la nivelul întregii țări își vor face apariția precipitații mixte, în special începând de la sfârșitul lunii noiembrie.
Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului în prima săptămână de prognoză, cu valorile cele mai ridicate între 20 și 22 noiembrie, când sunt așteptate temperaturi medii diurne în jurul a 14 grade și nocturne de până la 4 grade. În intervalul următor, vremea se va răci accentuat, astfel că, la sfârșitul lunii, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de două grade Celsius, în timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ minus 5 grade, normale pentru această dată. Zilnic, sunt posibile precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, iar din 26 noiembrie crește probabilitatea pentru lapovițe și fulguieli, cu precădere în zona subcarpatică și în depresiuni.
La munte, în prima săptămână, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 6 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ zero grade. După data de 24 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungând la valori medii de minus 2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, în medie, în jurul valorii de minus 6 grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie până în