Cazul Igeanu, tânărul care a stat 9 luni în închisoare pentru crimă, iar apoi a fost achitat, ţine capul de afiş al presei de specialitate. Lumea justiţiei, publicaţie online specializată în probleme juridice, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsuri cu judecătorul care l-a condamnat pe Igeanu în primă instanţă la 20 de ani de închisoare, în ciuda lipsei de probe. Judecătorul este Gheorghe Constantinescu, de la Tribunalul Gorj, fost procuror. Tânărul Igeanu, acum plecat la muncă în Grecia, a povestit cum a fost bătut şi torturat de alţi deţinuţi în penitenciarul din Craiova, dar şi cum anchetatorii au refuzat să ia în calcul probele care îi demonstrau nevinovăţia. Rechizitoriul în acest dosar a fost întocmit de procurorul Emil Moţa, care a refuzat să îl creadă pe unchiul lui Igeanu, care a spus de la început că el este autorul crimei.
Lumeajustiției.ro este un site specializat în problemele judiciare pe care România le are, iar duminică acesta a publicat sentința Tribunalului Gorj prin care Mihai Constantin Igeanu era condamnat la închisoare pentru 20 de ani. În baza acelei sentințe cei de la publicația on-line cer demisia din magistratură a judecătorului Gheorghe Constantinescu, convinși fiind că și alte persoane ar putea fi neîndreptățite de acesta pe viitor sau că, tot în viitor, magistratul ar putea promova în posturi înalte, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai mult, jurnaliștii de la site-ul amintit sesizează Consiliul Superior al Magistraturii despre sentința pronunțată la Târgu Jiu, în speranța deschiderii unor verificări interne pe această temă.
Arma crimei nu a fost găsită
Jurnaliștii din capitală consideră că judecătorul Constantinescu nu a făcut decât să admită acuzațiile pe care procurorul Emil Moța le-a prezentat în rechizitoriul înaintat instanței de judecată. Ei consideră că decizia prin care Igean