Pentru că se apropie Crăciunul, unde kilogramele în plus se anunţă cu surle şi trâmbiţe, este de preferat ca înaintea sărbătorilor să consumăm preparate mai puţin grase, dar bogate în nutrienţi, pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Pentru cei care nu ţin post, reţeta de mai jos este una foarte uşoară, optimă pentru persoanele care nu doresc să petreacă prea mult timp în bucătărie:
INGREDIENTE
- 1 kg de fasole verde (dacă nu găsiţi proaspătă, se poate folosi şi cea congelată)
- 4 căţei de usturoi
- 500 g de iaurt grecesc
- 100 g maioneza light (opţional)
- o legătură de mărar
- sare
- piper
- o linguriţă de ulei de măsline
Mod de preparare
Fasolea se curăţă şi se pune la fiert într-o oală adâncă, preţ de maximum 30 de minute. La finalul fierberii, fasolea nu trebuie să fie foarte moale, tocmai pentru a nu se fărâma în salată. Se strecoară, se lasă la răcit şi se pune într-un bol de dimensiuni mari. Peste fasole se adaugă usturoiul pisat, iaurtul, maioneza, mărarul tocat şi uleiul de măsline şi se amestecă până capătă un aspect uniform. Se condimentează după gust.
Poftă bună!
Pentru că se apropie Crăciunul, unde kilogramele în plus se anunţă cu surle şi trâmbiţe, este de preferat ca înaintea sărbătorilor să consumăm preparate mai puţin grase, dar bogate în nutrienţi, pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Pentru cei care nu ţin post, reţeta de mai jos este una foarte uşoară, optimă pentru persoanele care nu doresc să petreacă prea mult timp în bucătărie:
INGREDIENTE
- 1 kg de fasole verde (dacă nu găsiţi proaspătă, se poate folosi şi cea congelată)
- 4 căţei de usturoi
- 500 g de iaurt grecesc
- 100 g ma