de C. MIERLUŞCĂ
18 noiembrie 2013 23:19
1 vizualizare
A-A+ Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, o linguriţă acid citric sau tartric (sare de lămâie). Ingredientele de mai sus se pun la fiert pe foc domol, într-un vas emailat, timp de 10 minute. Cu o lingură de lemn se colectează spuma care se ridică deasupra. În acest mod se obţine un amestec de glucoză şi fructoză, cu o putere mai mare de îndulcire faţă de zahărul obişnuit. Faptul că zahărul investit conţine acid citric sporeşte capacitatea de asimilare a calciului în intestin, contribuie la combaterea şi vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă uraţii (sărurile acidului uric), are proprietăţi antiinfecţioase şi nu este cancerigen, ca zahărul alb.
Articol scris la cererea unei cititoare a ziarului Tribuna.. de C. MIERLUŞCĂ
18 noiembrie 2013 23:19
1 vizualizare
A-A+ Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, o linguriţă acid citric sau tartric (sare de lămâie). Ingredientele de mai sus se pun la fiert pe foc domol, într-un vas emailat, timp de 10 minute. Cu o lingură de lemn se colectează spuma care se ridică deasupra. În acest mod se obţine un amestec de glucoză şi fructoză, cu o putere mai mare de îndulcire faţă de zahărul obişnuit. Faptul că zahărul investit conţine acid citric sporeşte capacitatea de asimilare a calciului în intestin, contribuie la combaterea şi vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă uraţii (sărurile acidului uric), are proprietăţi antiinfecţioase şi nu este cancerigen, ca zahărul alb.
Articol scris la cererea unei cititoare a ziarului Tribuna..