La două săptămâni de la semnarea protocolului de cooperare între TVR 3 şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nimeni nu a reuşit încă să vadă contractul.
Colaborarea, ce îşi propune "informarea publicului, în special din zonele rurale", e surprinzătoare deoarece TVR 3 nu are acoperire naţională, iar postul nu se regăseşte în oferta de programe standard a cabliştilor.
Claudiu Săftoiu, preşedintele- director general al TVR (PDG) nu a prezentat protocolul nici Consiliului de Administraţie din TVR, unde a fost cerut de către membrii CA, şi nu l-a depus nici la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Mai mult, când Narcisa Iorga, membru CNA, a subliniat că a făcut cererea încă din 5 noiembrie, în baza legii, vizibil deranjat, Săftoiu i-a spus că "TVR nu are obligaţia de a trimite CNA astfel de documente", dar "pentru mine e ca o favoare pe care pot să vi-o fac". "Favoarea" nu a fost făcută nici până acum.
Cine dictează la TVR?
Întrebat în ultima şedinţă a CA despre protocol, Săftoiu a spus că: "MADR va finanţa câteva emisiuni". Preşedintele TVR se face că uită că finanţatorul unei emisiuni dictează conţinutul, iar aceasta contravine reglementărilor cu privire la independenţa editorială.
Conform Legii audiovizualului, art. 6 (3): "sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine".
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online - www.evz.ro