Angajații Căminului pentru Persoane Vâstnice din Mărășești, care au dat în judecată primarul, consiliul local și instituția angajatoare pentru acordarea unor drepturi bănești, nu vor primi sporul de 11%, sporul de prevenţie şi nici prima de stabilitate, pe care le primeau atunci când lucrau în cadrul fostului spital din localitate. Magistrații Tribunalului Vrancea au decis ieri că acțiunea acestora este neîntemeiată. „Instanța respinge acţiunea principală formulată de reclamanţii: Drăgan Daniel în calitate de reprezentant al reclamanţilor: Masache Oana Loredana, Apostu Milica, Antohe Anișoara, Andrevici Gelda, Buhai Aurica, Cârligeanu Domnica, Groza Ecaterina, Manea Verginica, Pușcasu Manole, Tarabuta Petruţa, Ursu Georgeta, în contradictoriu cu pârâta: Căminul pentru Persoane Vârstnice «O Nouă Şansă Mărășești» (...), având ca obiect drepturi băneşti şi cererea de intervenţie în interes propriu formulată de intervenient Stoica Olimpia ca neîntemeiate”, ne-a comunicat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.
Reamintim că foștii angajați ai Căminului din Mărășești au dat în judecată consiliul local, primarul şi instituţia angajatoare pentru a obține aceleași drepturi salariale pe care le aveau atunci când lucrau în cadrul fostului spital din localitate. Angajații doreau să obțină sporul de 11%, sporul de prevenţie şi prima de stabilitate, drepturi care le-ar suplimenta venitul lunar cu câteva sute de lei.
Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă şansă“ din Mărăşeşti a fost înfiinţat în urmă cu doi ani, în locul fostului spital din localitate, care a fost închis la data de 1 aprilie 2011, de fosta guvernare pedelistă.
Angajații Căminului pentru Persoane Vâstnice din Mărășești, care au dat în judecată primarul, c