Ciocolata alba este de departe preferata mea. Nu stiu de ce, de mica am avut eu un “feng-shui” cu ciocolata alba si acum, ca sunt mare, tot pe ea o iubesc peste masura cand vine vorba de ciocolata si incerc sa o folosesc la cat mai multe retete culinare ce implica multa ciocolata. Asa ca, ieri, duminica, am facut brownies cu ciocolata alba, ca sa ma asigur ca incep saptamana de lucru (si mama, cat mai e de lucru) in cel mai placut mod cu putinta. Cu ciocolata alba. Si ciocolata amaruie. Si sos de ciocolata. Da, atata ma duce capul…sa spun/scriu/gatesc cu/mananc prajitura cu stive de ciocolata. Acuma sa vorbim si despre ciocolata alba pe care o folosim. Sigur, putem folosi si tablet de menaj, DAR si exista un mare DAR aici…eu cand vine vorba de ciocolata alba, nu imi bat joc. Asa ca, va sugerez si voua sa folositi o ciocolata alba de mega calitate si aici sugestiile mele sunt doua: fie Heidi cu alune de padure caramelizate (asta am folosit-o eu si a fost…wow!!!) fie Toblerone. In caz ca tocmai va pregatiti sa tastati intr-un comentariu anonym ca sunt o snoaba, prefer sa spun eu de una singura: da, cand vine vorba de ciocolata alba, sunt o snoaba!
Ingrediente:
-200g unt gras, moale, la temperatura camerei
- 200g zahar brun
- 3 oua mari
- 200g faina
- ½ lingurita praf de copt
- 100ml apa fierbinte
- 5 linguri cacao
- 100g ciocolata alba cu alune de padure
- 100g nuci
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava de 20x20cm. Apoi, cu mixerul la viteza mare, spumam untul impreuna cu zaharul brun, 5-7 minute, pana zaharul aproape nu se mai simte. Punem apoi ouale, toate o data, amestecam bine. Apoi urmeaza faina, cernuta impreuna cu praf de copt si cacaua pe care o amestecam cu apa fierbinte pana avem o crema. Astea toate le amestecam bine bine pana avem o compozitie omo