Cateva zeci de activisti ai Greenpeace s-au urcat pe acoperisul sediului Ministerului polonez al Economiei luni dimineata, ziua unui 'summit international al carbunelui' - blamat de ecologisti, pe marginea Conferintei ONU pentru schimbari climatice, organizata la Varsovia, relateaza AFP.
Un banner de mari dimensiuni, in culorile alb si rosu ale drapelului polonez, a fost amplasat pe fatada cladirii cu intrebarea: 'Cine guverneaza Polonia, industria carbunelui sau oamenii?'. In acelasi timp, patruzeci de activisti ai Greenpeace au fluturat pe acoperis steaguri ale mai multor tari si organizatii , intre care Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie, Germania, Brazilia si Uniunea Europeana.
'Summitul international al carbunelui si climatului' este organizat de Asociatia Mondiala a Carbunelui, in perioada 18-19 noiembrie, pe tema 'Tehnologii curate pentru arderea carbunelui, oportunitati si inovatii'. La summit participa cele mai importante companii din lume din sectorul exploatarii carbunelui, cel al energiei si reprezentanti ai industriilor consumatoare de carbune.
Circa 95% din electricitate este produsa in Polonia de centrale pe baza de carbune , iar Varsovia a facut cunoscut ca intentioneaza sa continue sa exploateze acesta resursa naturala care reprezinta o sursa de energie ieftina. Cateva zeci de activisti ai Greenpeace s-au urcat pe acoperisul sediului Ministerului polonez al Economiei luni dimineata, ziua unui 'summit international al carbunelui' - blamat de ecologisti, pe marginea Conferintei ONU pentru schimbari climatice, organizata la Varsovia, relateaza AFP.
Un banner de mari dimensiuni, in culorile alb si rosu ale drapelului polonez, a fost amplasat pe fatada cladirii cu intrebarea: 'Cine guverneaza Polonia, industria carbunelui sau oamenii?'. In acelasi timp, patruzeci de activisti ai Gree