Sâmburii cireşelor, piersicilor, caiselor sau prunelor conţin cianură de hidrogen. E nevoie de 1.52 miligrame pe kilogram din această toxină pentru a fi letală...
Dacă nu ştiaţi, o singură cireaşă conţine în sambure 0.17g din substanţa letală pe fiecare gram de sâmbure. În funcţie de cât de mare e sâmburele, acesta poate ucide.
Cartofi verzi
Conform Bon Appetit, orezul crescut în statul american Texas s-a dovedit că are un conţinut de arsenic, care poate provoca dureri abdominale sau vertij atunci când e consumat în cantităţi mari. Conform specialiştilor, e nevoie de 290 kg de orez ca să ajungi la o cantitate de arsenic atât de mare încât să ucidă un adult cu o greutate de 70kg.
Solanina este un pesticid natural care este toxic pentru oameni. Apare mai ales în coaja cartofilor care încep să încolţească. Poate cauza stări de vomă şi uneori probleme cardiace. Un studiu făcut de Universitatea din New Mexico arată că un adult cu greutatea în jur de 70 de kg ar trebui să consume în jur de 750g de cartofi verzi (încolţiţi) ca să prezinte astfel de simptome, iar „acest lucru nu se poate întâmpla din greşeală”.
În plus, în sâmburii de mere şi pere se găsesc compuşi capabili să se transforme în cianură atunci când sunt ingeraţi. Dar tot specialiştii sunt cei care spun că, din fericire, ar trebui să pasezi bine seminţele pentru ca acei compuşi să aibă efect.