Varicele complică din ce în ce mai mult stilul de viaţă, în condiţiile în care aproximativ 30% din populaţie şi 60% din femeile din România prezintă, la momentul actual, manifestări ale acestei boli, conform studiilor de specialitate. Iată câteva metode prin care poţi preveni apariţia lor.
Primele semne ale afecţiunii pot apărea la vârste destul de fragede, însă la persoanele de sex feminin au o incidenţă mai mare după vârsta de 30 de ani. Stilul de viaţă haotic, dar şi interesul scăzut acordat propriei sănătăţi în favoarea altor preocupări determină apariţia varicelor care, netratate la timp, pot conduce la complicaţii severe, potrivit site-ului www.sanatatepascupas.ro.
Bărbaţii, mai norocoşi
Se pare că femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta boala varicoasă faţă de bărbaţi, estimându-se că, dintre persoanele cu vârste de până la 30 de ani care au varice, aproximativ 80% sunt femei, în vreme ce afecţiunea se regăseşte în proporţie de numai 20% în rândul bărbaţilor.
Simptome
-disconfort la nivelul gambelor
-senzaţii de greutate şi arsură
-picioare umflate
-vene dureroase şi inestetice
Cauze
-statul îndelungat în picioare
-sedentarismul
-obezitatea
-constipaţia cronică
-sarcini repetate
-factori ereditari
Tratament sau prevenţie?
Multe persoane care suferă de boala varicoasă sunt reticente în ceea ce priveşte posibilitatea unei intervenţii chirurgicale pentru că, singură, fără alte mijloace terapeutice asociate, metoda nu garantează dispariţia completă a varicelor sau recidiva. Prevenţia poate fi făcută printr-o alimentaţie bazată pe fibre şi antioxidanţi şi multă mişcare. Trebuie evitate lactatele, zahărul şi alcoolul pentru că favorizează dilata