Declaraţia faimoasă a lui Katherine Hepburn despre fizicul ei subţire: „Ceea ce vezi în faţa ochilor este rezultatul unei vieţi de ciocolată”. Noi dovezi sugerează că acest lucru este corect.
Beatrice Golomb, profesor la Universitatea din California, San Diego, prezintă noi descoperiri care ar putea răsturna obiecţia majoră a consumului regulat de ciocolată: că îi îngraşă pe oameni.
Autorii au îndrăznit să lanseze ipoteza că un consum modest şi moderat de ciocolată ar putea fi calorieneutral – cu alte cuvinte, că beneficiile metabolice al consumului unor cantităţi modeste de ciocolată poate duce la depuneri de grăsime reduse per calorie şi ar compensa caloriile adăugate (făcând astfel consumul de ciocolată neutru în ceea ce priveşte greutatea). Pentru a evalua această ipoteză, cercetătorii au examinat informaţiile dietetice şi alte tipuri de informaţii furnizate de aproximativ 1000 de adulţi – bărbaţi şi femei – pentru care au fost măsurate greutatea şi înălţimea.
Constatările au fost chiar mai favorabile decât au presupus cercetătorii. Ei au descoperit că adulţii care mănâncă ciocolată în mai multe zile pe săptămână au fost, de fapt, mai slabi – au avut un indice de masă corporală mai mic decât cei care au mâncat ciocolată mai rar.
Mai mult pe apropo.ro
Declaraţia faimoasă a lui Katherine Hepburn despre fizicul ei subţire: „Ceea ce vezi în faţa ochilor este rezultatul unei vieţi de ciocolată”. Noi dovezi sugerează că acest lucru este corect.
Beatrice Golomb, profesor la Universitatea din California, San Diego, prezintă noi descoperiri care ar putea răsturna obiecţia majoră a consumului regulat de ciocolată: că îi îngraşă pe oameni.
Autorii au îndrăznit să lanseze ipoteza că un consum modest şi moderat de ciocolată ar putea fi calorieneutral – cu alte cuvinte, că beneficiile metabolice al consumului unor cantităţi modeste de