Ziarul Financiar a sărbătorit ieri 15 ani de la lansarea pe piaţă printr-un eveniment la Bursa de Valori, unde a dat startul şedinţei de tranzacţionare, şi prin dezbaterea „România 1998-2013-2028“ de la sediul Băncii Naţionale.
Un nivel al veniturilor de 75% din PIB-ul mediu al UE peste 15 ani şi un PIB per capita de 10.000 de euro în 2018 faţă de 7.000 în prezent, o completă lipsă de complexe a naţiunii şi un sector economic privat cu adevărat eficient.
Dacă eliminăm accentele de pesimism aproape inevitabile în faţa acestei crize care pare că nu mai are sfârşit, aşa ar trebui să arate România în următorul deceniu şi jumătate, adică 15 ani.
În 15 ani, pentru că ieri ZF a împlinit 15 ani, ocazie cu care a organizat la sediul BNR seminarul „15 ani de la lansarea Ziarului Financiar: România 1998, 2013, 2028”, la care au participat peste 200 de invitaţi din lumea businessului. Ziarul Financiar a mai aniversat ieri lansarea sa pe 16 noiembrie 1998 prin startul şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.
„Felicit Ziarul Financiar pentru aceşti 15 ani, participanţi la piaţa financiară, şi sper că se vor dezvolta pe viitor şi vor avea cititori, pentru că sunt oameni pentru care ZF e un element important de referinţă“, a spus directorul general al BVB Ludwik Sobolewski, unde au mai vorbit despre ce înseamnă astăzi ZF pentru comunitatea de business preşedintele bursei, Lucian Anghel, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul.
La BNR, invitaţii au vorbit despre cum va arăta România în 15 ani pornind de la datele din ultimii 15 ani.
Pentru România vor urma ani lungi de creştere economică, vor fi 10 – 12 ani de creştere, a opinat în cadrul seminarului Sergiu Oprescu, preşedintele Alpha Bank, aflat în tabăra optimiştilor.
Creştere va