Ruperea colaborării PNL-PC e o nouă fisură în structura tot mai găunoasă a USL. Totuşi, Ponta şi Antonescu vorbesc de o posibilă listă comună la europarlamentare.
„Relaţia cu PC nu mai există", a decretat liderul liberal Crin Antonescu, iar vocile vorbind de începutul sfârşitului pentru USL n-au întârziat să apară. Totodată, însă, Victor Ponta şi acelaşi Crin Antonescu au declarat la unison că decizia participării cu liste separate la alegerile europene de anul viitor nu este una irevocabilă.
Liderul liberal a precizat că, deşi ar fi o „formalizare igienică", Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) nu va fi desfiinţată formal pentru a nu crea probleme de natură juridică USL al cărei membru fondator este alianţa dintre PNL şi PC. Cu doar o seară înainte, însă, cei doi lideri majori ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, a au admis, împreună, că, în funcţie de evoluţia contextului politic, n-ar fi exclus ca liberalii şi social-democraţii să participe la alegerile europarlamentare de anul viitor cu o listă comună de candidaţi sub sigla USL.
Fostul şef al liberalilor clujeni, senatorul Marius Nicoară, apreciază că ne aflăm doar în faţa unui nou episod de neînţelegeri conjugale şi spune că mai e până la divorţ. „Punctul meu de vedere este că deocamdată nu suntem în faţăa unei rupturi definitive şi atât ACD, cât şi USL vor merge înainte. Ca în orice familie mai apar şi tensiuni dar apoi intervin reglaje care rezolvă problemele", a afirmat Nicoară. El se declară chiar un susţinător al unei liste USL la alegerile europene. „E foarte greu de spus ce va fi. Electoratul nostru e obişnuit cu USL, aşa că ar fi varianta ideală să se meargă împreună", crede Nicoară.
Pentru preşedintele PC Cluj, Şerban Rădulescu, declaraţia şefului PNL nu este altceva decât recunoaşterea unei stări de fapt şi, drept urmare, n-are cum să afecteze funcţionarea USL. „USL a fost forma