Este o pizza care se face foarte rapid, pe lipie libaneză, evitând timpul necesar pentru a prepara coca şi a o lăsa la crescut. În 15 minute avem o pizza gustoasă, plină de vitalitate şi crocantă, cu blat subţire.
Eu am făcut pizza cu lipie libaneză, dar putem să o facem şi cu blat, însă va dura mai mult pregătirea cocăi şi prepararea în cuptor.
Pentru început, lăsăm cuptorul să se încingă. Babicul îl tăiem felii subţiri, curăţăm ceapa şi o tăiem rondele, ciupercile, dacă sunt proaspete, le spălăm şi le tăiem felii subţiri; dacă sunt din borcan, le tocăm mărunt. Pasta de tomate o dizolvăm în două linguri de apă caldă, adăugăm piperul şi oregano, dăm caşcavalul pe răzătoare (mică sau mare, nu contează), tăiem ardeiul kapia mărunt, clătim caperele şi măslinele şi le scurgem de surplusul de apă aşezându-le în sită.
E gata în câteva minute
Ungem tava cu puţin ulei, punem lipia în tavă, ungem lipia cu pasta de tomate cu oregano. Deasupra punem 2/3 din cantitatea de caşcaval, adăugăm babicul, apoi ceapa, ciupercile, ardeii kapia, măslinele, caperele şi restul de caşcaval. Dăm la cuptorul încins timp de 5-7 minute... deoarece lipia este foarte subţire, se va face repede. Ca să se facă bine şi partea de sus, cuptorul trebuie să fie încins foarte bine. Dacă avem cuptor cu flacără sus, spre final folosim această opţiune, ca să se rumenească bine pe deasupra.
Chintesenţa:
•ardei kapia - 8 feliuţe
•babic - 50 g
•capere - o lingură
•caşcaval - 100 g
•ceapă - 1 bucată mică
•ciuperci champignon proaspete (2 bucăţi)/la borcan - 50 g
•lipie libaneză - 1 bucată mare
•măsline - 10 bucăţi (putem folosi şi măsline rondele )
•oregano - 1 vârf de linguriţă
•pastă de tomate - 50 g
•piper - 1 vârf