Scris de S.P.D. - Raluca Popescu locuiește în cartierul Steaua și lucrează în Mehala, acolo unde Asociația Ceva de Spus își are, în chirie, sediul. Pentru mulți timișoreni, asta ar presupune un drum cu autobuzul 33, cu troleibuzul 13 sau cu tramvaiul 4 sau 5 și câteva porțiuni de traseu „per pedes”. Pentru tânăra țintuită într-un scaun rulant și care își poate folosi doar un braț, drumul spre serviciu este o continuă, chinuitoare, aventură.
Adesea umilitoare, întotdeauna depinzând de alții. Pentru că în Timișoara tramvaiele nu au rampe de acces, autobuzele, când le au, nu le folosesc, iar trotuarele arată, pe alocuri, ca după bombardament. Când a absolvit Universitatea de Vest, Raluca Popescu a stârnit aplauze, lacrimi și un imens val de admirație, nu doar în mediul studențesc, ci și în comunitatea timișoreană mult mai largă. Mulți dintre cititorii www.tion.ro, citind despre ea, i-au prevăzut o carieră de succes tinerei ambițioase care, în pofida unei extrem de severe dizabilități fizice, a izbutit aproape imposibilul. Raluca a confirmat așteptările, este copreședintele Asociației Ceva de Spus și, împreună cu colegii ei, luptă pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. În județul Timiș există peste 4.000 de persoane cu dizabilități fizice conform staticilor Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și persoanelor Vârstnice, care nu se pot deplasa liber în comunitate.
Dorind să îmbunătățească transportul membrilor săi cu dizabilități și să eficientizeze astfel munca lor, Asociația Ceva de Spus (CDS) începe o campanie…atipică de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui microbuz accesibil. Prima „luptă” se va da cu „arme premium”, la o degustare caritabilă de vinuri.
„Ar fi grozav dacă autobuzele ar avea măcar o rampă pentru cei ca mine” zicea Raluca Popescu în 2010, în filmulețul de conștientizare a publicului privind bari