Prima ediţie a Openului României la karate, competiţie care este deschisă tuturor membrilor celor trei mari organizaţii de karate din ţară, FRK, FRK WKC şi SKDUN, va avea loc la Braşov, pe 23 şi 24 noiembrie. „Federaţia Română de Karate, condusă de Lucian Băroiu, reuşeşte ca după o dispută intensă, dar constructivă, să pună la punct, alături de Liviu Crişan, preşedintele FRK WKC şi Aurel Pătru, preşedintele Departamentului SKDUN din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), organizarea primei ediţii a Openlui României, competiţie deschisă tuturor membrilor afiliaţi la cele trei mari organizaţii de karate din România şi nu numai“, se arată în comunicatul remis de organizatori.
Alături de sportivii din cele trei organizaţii menţionate, sunt aşteptaţi şi sportivi din celelalte organizaţii de karate din România, pentru a dovedi că „Sportul este liantul unificării tuturor celor ce gândesc şi simt româneşte“. Municipiul Braşov va deveni primul oraş care găzduieşte emblematica competiţie, organizată de FRK în zilele de 23-24 noiembrie, în Sala Sporturilor, şi care se doreşte să devină un eveniment de tradiţie organizat în fiecare an în acelaşi loc. La întrecerea de la Braşov vor concura şi karateka de la cluburile vrâncene CSM 2007 Focşani, Kazumi Panciu şi CS Unirea Focşani.
Chiar dacă există o paletă vastă de stiluri şi tehnici de arte marţiale, până la urmă toţi provin din acelaşi sistem şi ar trebui să fie uniţi în această diversitate care duce, în final, la progres. Totuşi, această diversitate este uneori prost înţeleasă şi în niciun caz nu conduce la progres. De pildă, în România există karate-ul, o artă marţială veritabilă care a devenit, odată cu trecerea timpului, un sport şi care are mii şi mii de practicanţi.
Numai că acest stil de luptă şi-a divizat adepţii atât de mult încât, în acest moment, este un haos greu de imagin