Doi dintre inculpaţii din Dosarul permiselor spun că judecătoarea Ramona Creţu a favorizat mai multe persoane care îşi legau numele de scandal, iar din stenogramele convorbirilor telefonice ale fostului şef al SPCRPCIV Argeş, reiese că prim-procurorul Ion Rotaru, fostul şef al DNA Pitesti în persoană, a intervenit la Codruţ Vlăsceanu pentru a o “ajuta” pe nepoata soţiei sale să obţină permisul auto.
Gheorghe Mierlă, unul dintre inculpaţii din Dosarul permiselor, condamnat pe 14 februarie 2012 de Curtea de Apel Târgu Mureş la 7 ani de închisoare cu executare, a depus, în urmă cu 11 zile, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângere penală împotriva celei care a pronunţat sentinţa, judecătoarea Ramona Creţu, a cărei soră şi al cărei nepot ar fi obţinut fraudulos permise de conducere la Piteşti. Gheorghe Mierlă crede că judecătoarea ar fi fost şantajată cu înregistrările audio care probau faptele rudelor şi ar fi pronunţat sentinţe “dictate”.
Ramona Creţu, cea care a pronunţat sentinţele şi în cazul lui Codruţ Vlăsceanu - fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, dar şi pentru subcomisarul Gheorghe Voinea din cadrul aceluiaşi serviciu precum şi pentru ceilaţi 26 de inculpaţi din dosar, este acuzată Gheorghe Mierlă de abuz în serviciu şi favorizarea unor persoane în procesul din dosarul 614/43/2008. Acuzaţiile se referă la faptul că magistratul ar fi oprit cercetările în cazul mai multor persoane influente din judeţul Argeş, care ar fi intervenit pe lângă Codruţ Vlăsceanu în vederea obţinerii frauduloase de permise pentru ele sau pentru terţe persoane.
Şi fostul şef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, sugerează că cercetările trebuiau extinse şi a la alte nume decât cele din dosar. În sentinţa nr. 8/2012 pronunţată Curtea de Apel Târgu Mureş,