Seminţele de cânepa sunt singurul aliment cunoscut care conţine raţia perfectă de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, 1:3. Seminţele de cânepa conţin aminoacizi sulfuroşi: metionină, cisteină, cistină, care sunt folosite imediat de către corp pentru a construi par, unghii, piele, muşchi şi ţesut conjuctiv.
Acizii graşi esenţiali ajuta sistemul imunitar, sunt antioxidanţi puternici , ne apără de soare şi construiesc o piele frumoasă. Acizii graşi esenţiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile în exces. Seminţele de cânepa sunt cea mai bună sursă de acid gama linolenic, care este un acid esenţial Omega 6 care are proprietăţi antiinflamatorii şi de echilibrare hormonală.
Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea soarelui, seminţele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. În ceea ce priveşte conţinutul nutritiv, sămânţa de cânepă decorticată conţine în principiu 30% proteine, 42% grăsime şi 15% carbohidraţi. Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi, scrie csid.ro. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care moderează nivelul de zahăr din sânge.
De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Deşi nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi graşi esenţiali, mulţi experţi recomandă un minim de 3% de calorii din acizi graşi omega-6 şi 1% din omega-3, scrie canah.com. Femeile însărcinate şi cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminţe de cânepă decorticate conţin aproxim