Reîntemeietor, în calitate de director, al Radioului Iaşi în 1989, director fondator al TVR Iaşi în 1991, jurnalist de radio şi televiziune, de presă scrisă, a pendulat mereu între presă şi literatură. Pentru scurt timp, în 2004, a fost diplomat în Tunisia, experienţă pe care o relatează în volumul “La gurile Africii”, subintitulată “Însemnările unui prea vremelnic diplomat în Tunisia”. Scriitorul, publicistul, omul de radio şi televiziune Grigore Ilisei împlineşte astăzi 70 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”
Mi-e plin trupul de schijele luptelor la care am luat parte
“Sunt mulţumit, chiar dacă n-am fost învingător decât arareori, că n-am prea ieşit, totuşi, învins”
“Generaţia mea a fost una damnată, dar şi norocoasă, în acelaşi timp. Am prins, copil fiind, al doilea răzbel, m-am înfruptat din plin din «fericirile» noului regim, care a frânt atâtea destine, am trecut prin foamete şi multe alte catastrofe, dar ca o compensaţie mi-a surâs şansa să trăiesc şi căderea unei stăpâniri ce părea că se eternizase în Estul comunizat. Din păcate, regimul s-a prăbuşit ca un castel de cărţi de joc, dar destui dintre actanţii lui au rămas în picioare, mai vârtos înfipţi în pământ şi cu asupra de măsură de pricopsiţi la lacomul ospăţ din «averea poporului». Celor vechi li s-au alăturat noii învârtiţi, mulţi cu cefe groase, nu mai puţin cupizi şi feroci. Vremurile sunt, aşadar, amestecate, dar sunt bucuros că le-am apucat. Mereu scot în cale ceva ce-ţi captează atenţia. E un spectacol fulminant, neîncetat, când sublim, când grotesc sau tragic. Îmi trec timpul privindu-l şi cercând să-l pricep.
Începutul carierei a fost decisiv marcat de climatul unic al uceniciilor mele în cele două aşezări în care am vieţuit, Fălticeni şi Iaşi. Încă mai răsuna în timpul acela «cântecul amintirii» şi sonorităţile sale melopeice m-a