Este povestea Emmei Wairimu Njuno, o tânără de 35 de ani din Nairobi, Kenya, care a lăsat traiul aparent fără griji din capitala ţării africane, unde făcea parte dintr-o familie înstărită, pentru a lua viaţa în piept, singură, în România.
Povestea Emmei nu este o poveste tipică de pe continentul negru. Nu a avut de luptat, pe vremea când era acasă, nicio clipă cu sărăcia ori cu mizeria. Tatăl său era un prosper om de afaceri, care deţinea un spital în Nairobi, iar mama ei s-a ocupat de casă şi a avut grijă ca fiicei sale să nu-i lipsească nimic, de la afecţiune, la educaţie şi la mijloacele materiale necesare unei copilării şi adolescenţe împlinite. Dar, totuşi, lipsea ceva!
"În Kenya, copiii nu au dreptul de a visa la ceea ce vor să devină. Părinţii decid asta. La fel s-a întâmplat şi în cazul meu, când tata a decis că eu trebuie să mă fac economist", povesteşte Emma. Planurile ei nu prea coincideau cu ale tatălui său, pentru că, inspirată de felul mamei sale de a o îngriji în momentele în care era bolnavă, Emma se visa asistentă medicală, o profesie care să-i dea ocazia să aibă şi ea, la rândul ei, grijă de alţii.
România - ocazia de a-şi câştiga libertatea şi independenţa
Viaţa Emmei s-a schimbat în 2005 când, ca studentă la Marketing în Nairobi, a câştigat o bursă în turism în România. A simţit imediat gustul libertăţii de decizie şi a văzut diferenţa faţă de ţara pe care o lăsase în urmă: "Voi sunteţi altfel. Voi vă ajutaţi copiii să se realizeze în meseria care le place lor".
Emma povesteşte că a realizat imedia că aici are libertate şi că sunt oameni care o vor ajuta să-şi realizeze propriul vis. Un astfel de ajutor l-a găsit într-o doamnă din Ministerul Educaţiei, care a ajutat-o să schimbe bursa în turism pe o bursă în asistenţă medicală. Aşa a ajuns la Cluj, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "