Decizie ușor de anticipat al magistraților de la Curtea de Apel București în dosarul medicilor gorjeni implicați în rețeaua menită să le faciliteze, contra cost, unor absolvenți de școli de șoferi din municipiu obținerea cât mai simplu a permiselor de conducere. Dosarul celor zece gorjeni ridicați de mascați după descinderile de amploare de acum o săptămână și ceva a fost împărțit în două cauze, pentru a fi simplificată munca judecătorilor, pe rolul Curții de Apel ajungând recursurile formulate de primii șapte inculpați pentru care au fost emise mandate de arestare preventivă de către tribunalul București.
Medicii Elena Dinică Băltărețu, Dana Vodislav și Rodica Lehner, precum și asistentele acestora Liliana Răcman, Paula Diaconescu și Eugenia Adam, precum și Virgil Vasile Dinică Băltărețu, fiul doctoriței cu același nume, au aflat că vor rămâne după gratii în continuare, șansele fiind minime ca verdictul magistraților să fie altul pentru Georgiana Stroe, Gheorghe Frățilescu și Petre Bogdan. Recursurile acestora au fost judecate ieri de către aceiași instanță, dar într-un dosar cu un alt număr de înregistrare, cei în cauză fiind patroni sau instructori la școli de șoferi din municipiu, implicați în rețeaua destructurată de Direcția Generală Anticorupție. Rețeaua are la bază și polițiști examinatori, dar pe aceștia anchetatorii îi cercetează în libertate. După descinderile de săptămâna trecută anchetatorii au descoperit că mii de gorjeni au obținut doar anul acesta adeverințe medicale contra unor sume de bani, fără să fie verificați de vreun medic, de la locuințele medicilor anchetați fiind ridicate însă sume de bani care totalizează un milion de lei.
Decizie ușor de anticipat al magistraților de la Curtea de Apel București în dosarul medicilor gorjeni implicați în rețeaua menită să le faciliteze, contra cost, unor absolvenți de școli de șoferi din munic