Se întâmplă de puține ori să găsim un serviciu care să aibă legătură cu domeniul studiat. Începem să lucrăm din timpul facultății sau școlii și obținem experiență într-o anumită zonă. Următoarele job-uri vor trebui să fie în acceași zonă pentru că acolo ne pricepem să facem ceva și nimeni nu ne bagă în seamă fără experiență. Astfel, facultatea și tot ce ai studiat trec într-un plan secund cu care se poate să nu ne intersectăm.
Lucrând într-un domeniu care nu îți aduce satisfacția muncii sau într-un domeniu de care pur și simplu te-ai săturat, cu siguranță va veni momentul în care schimbarea va fi necesară.
Acesta e motivul pentru care trebuie să avem un plan de rezervă. Pe piața de bunuri și servicii se creează în permanență nișe. Trebuie puțin spirit anticipativ și cercetare pentru a vedea exact unde se va forma cerere mare de produse și de locuri de muncă... Acum nu trebuie să vă gândiți doar la tehnologie și la informatică. Ele sunt doar o foarte mică parte din piața locurilor de muncă. În plus, fiind un domeniu atât de nou, nu toată lumea are afinitate pentru el.
Vă punem la dispoziție 4 idei pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când doriți o schimbare în plan profesional.
1. Școlile de meserii revin
Cu toții stim că „meseria e brățară de aur”. Nu doar la noi în țară, ci foarte mult în străinătate se caută oameni care știu să facă ceva palpabil, meseriași mai exact. Atunci când vine vorba de a manevra sau repara utilaje, în orice industrie se preferă oameni care au cursuri, diplome și practică în domeniu. Românii sunt obișnuiți să angajeze personal necalificat pentru a face treaba unui meseriaș.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro