Fosta grădiniţă PP-1 Timişoara
Averile a trei funcţionari publici din Primăria Timişoara, implicaţi în scandalul retrocedărilor ilegale de imobile către clanuri de romi, au fost puse sub sechestru, marţi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.
Sunt vizaţi doi funcţionari din cadrul Direcţiei de Patrimoniu, a primăriei, precum şi fostul director al aceleiaşi direcţii, dar care a demisionat din funcţia deţinită, în urmă cu doi ani. Cei trei au fost puşi sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, pentru că, în cazul retrocedării unui imobil, au pus la dispoziţia noului proprietar o clădire care nu făcea obiectul punerii în posesie.
Este vorba despre o anexă a imobilului în care a funcţionat una din cele mai renumite grădiniţe din Timişoara şi care a fost construită din bani publici. În anul 2004, atunci când reprezentantul unui clan ţigănesc a evacuat grădiniţa, fluturând o sentinţă judecătorească definitivă şi un contract de vânzare-cumpărare, el a intrat şi în posesia noului corp de clădire, deşi sentinţa nu prevedea şi acest lucru. Abia în vara acestui an, prin strădaniile viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia, procurorii timişoreni au deschis dosare penale în care este anchetat modul în care au fost retrocedate mai multe clădiri care făceau parte din patrimoniul arhitectural al oraşului şi care au ajuns în proprietatea clanului ţigănesc Cârpaci.
Important de reţinut este că sentinţa judecătorească prin care ţiganii au pus mâna pe fosta grădiniţă PP-1 a fost dată de un complat de judecată ce l-a avut în componenţă pe fostul judecător Florin Costiniu, condamnat definitiv pentru infracţiuni de corupţie. Completul din care făcea parte judecătorul Costiniu admisese recursul în anulare solicitat de fostul procuror general al României Ilie Botoş în favoarea unui cetăţean care a ţin