Este deja demonstrat faptul că organismul fiecăruia răspunde în mod diferit la regimurile alimentare de slăbit sau la activităţile fizice intense. Aceasta este cauza factorilor individuali şi influenţei specifice a acestora asupra noastră: metabolismul, moştenirea genetică, stresul sau poftele alimentare excesive. Totuşi, vestea bună este că toate acestea pot fi controlate cu ajutorul unei fibre conţinute în mod natural de organismul uman: inulina.
Inulina constituie o sursă de fibre dietetice, care datorită capacităţii nutriţionale deosebite are un rol esenţial în organism şi ajuta la înlocuirea grăsimilor, zaharurilor sau carbohidraţilor. Însă, cel mai important beneficiu pentru persoanele care vor să-şi modeleze silueta, este acela de menţinere a saţietăţii un timp îndelungat şi de a scădea pofta de mâncare, fără a dăuna corpului.
Inulina ajuta la încetinirea digestiei şi a absorbţiei intestinale, astfel că organismul utilizează la un nivel mai scăzut caloriile din alimentaţie şi simultan facilitează tranzitul intestinal. Rezultatul este scăderea apetitului şi a poftelor alimentare nejustificate.
Inulina stimulează absorbţia eficientă a vitaminelor şi mineralelor din alimentaţie şi potenţează absorbţia de calciu, ajutând astfel la menţinerea sănătăţii oaselor. Această acţiune de încorporare optimă a substanţelor nutriţionale în organism este cu atât mai importantă cu cât în cadrul dietelor de slăbire, organismul este predispus la astfel de pierderi de minerale sau de vitamine.
Inulina este obţinută din rădăcină de cicoare şi conţine 95% fibre solubile ceea ce-i conferă proprietatea de a fi săţioasa, hipocalorica şi cu impact minim asupra nivelului glicemic, putând fi consumată cu uşurinţă şi de diabetici. Aceasta se datorează faptului că după administrarea de inulină, nivelul de zaharuri din sânge nu cunoaşte modificări.
În plus, inul