Gaudeamus 2013. Întâlniri cu autori români consacraţi, precum Andrei Pleşu, Lucian Boia şi Radu Paraschivescu, dar şi cu nouă autori nordici sosiţi în România ca invitaţi de onoare, precum şi reduceri de până la 80% sunt câteva dintre "ofertele" Târgului Gaudeamus, aflat, anul acesta, la cea de-a 20-a ediţie.
Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care se va desfăşura de miercuri până duminică, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, va avea peste 600 de evenimente. Acestea se vor desfăşura la standurile celor aproximativ 400 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie - şi în spaţiile special amenajate de organizator în incintă.
Editura Humanitas lansează, vineri, de la ora 18.00, noile apariţii din colecţia "Istorie": "Diavolul în istorie. Comunism, fascism şi câteva lecţii ale secolului XX", de Vladimir Tismăneanu, "Memorialul durerii. Întuneric şi lumină", de Lucia Hossu Longin, "Moştenirea Kremlinului. Rolul spionajului în sistemul comunist de guvernare", de Ion Mihai Pacepa. La acest eveniment participă Lucia Hossu Longin, Emil Mihăilescu, Manuela Cernat, Ioan Stanomir şi Cătălin Strat.
De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.00, va fi lansată ediţia de colecţie a volumului "Capcanele istoriei", de Lucian Boia, precum şi audiobook-urile "De ce este România altfel?" şi "Sfârşitul Occidentului?", în prezenţa lui Radu Paraschivescu şi a lui Lucian Boia.
Gabriel Liiceanu este prezent la această ediţie Gaudeamus cu două lansări. Sâmbătă, de la ora 13.00, va fi lansat volumul "Dragul meu turnător", în prezenţa lui Dan C. Mihăilescu şi a lui Gabriel Liiceanu, iar, de la 14.30, este lansat "Jurnalul de la Păltiniş", ediţie aniversară,