La Cluj există de astăzi un centru regional de informare turistică, unul dintre cele 10 amenajate în ţară. Turiştii români, dar şi cei străini vor găsi aici informaţii despre nordul Transilvaniei, atât în format electronic, cât şi sub formă de pliante. Centrul oferă date despre principalele atracţii naturale, administratie, cultură şi istorie, turism şi cazare, dar ţi despre transportul din zona de nord-vest a Transilvaniei.
Amplasat chiar la intarea în Muzeul Etnografic al Transilvaniei, noul Centru de Informare şi Promovare Turistică din Cluj are toată aparatura necesară pentru o corectă informare a turiştilor care vizitează oraşul şi întreaga regiune. Centrul a costat aproape o jumătate de milion de lei.
Deşi centrul de informare se adresează şi turiştilor străini, materialele de promovare sunt disponibile momentan într-o singură limbă.
"Este doar în limba română, pentru că la momentul în care am scris proiectul nu era eligibil pentru o limbă de circulaţie internaţională. Ne gândim şi cu siguranţă se va dezvolta acest site şi va fi în engleză, germană şi poate franceză", a declarat Rodica Gogonea, manager proiect.
Odată cu deschiderea Centrului de Informare şi Promovare Turistică în incinta Muzeului Etnografic, conducerea instituţiei se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să crească
"În ultimii 2 ani am avut undeva la 54 - 55 de mii de vizitatori anual. noi sperăm ca după intrarea în activitate a acestui centru acest număr să crească. după părerea mea, un muzeu din Cluj ar trebui să aibă cam acelaşi număr de vizitatori ca şi muzeele din Sibiu, adică 150 de mii - 200 de mii de vizitatori pe an", a declarat Tudor Salagea, directorul Muzeului Etnografic.
Valoarea totală a proiectului este de 450.000 lei, din care 315.000 provin din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene. În ţară au fost sau urmează să fie deschise alte 9 astfel