Agricultorii vrânceni trebuie să plătească 3,1 milioane lei către bugetul de stat reprezentând impozitul pe norma de venit din agricultură. Suma a fost calculată de finanţişti în baza declaraţiilor depuse de fermieri în această vară. Cea mai mare sumă, în ceea ce priveşte culturile de cereale, o are de plată un fermier care datorează 22.000 lei, iar la creşterea animalelor, cea mai mare sumă care trebuie plătită de un fermier se ridică la 14 mii lei.
Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea au arătat că fermierii au obligaţia să „efectueze plata impozitului pe veniturile agricole datorat şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate aferente“. Cei care nu îşi achită în termen aceste obligaţii, vor trebui să achite dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate până la data efectuării plăţii. Astfel, chiar dacă o persoană primeşte acasă o hârtie de la Fisc cu o sumă de plată, aceasta include numai penalităţile calculate la data emiterii actului respectiv. Cu cât această sumă este plătită mai târziu, cu atât creşte suma finală de plată. „Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere. Nivelul dobânzii este de 0,04%, iar al penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere. Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor“, au precizat reprezentanţii AJFP.
Alte două primării au încheiat protocoale cu Fiscul
Pe de altă parte, autorităţile Fiscului au anunţat că încă două primării vrâncene au încheiat protocoale cu AJFP Vrancea pentru ca ţăranii să-şi poată achita impozitul pe veniturile agricole chiar în comuna de domiciliu. Au semnat acest protocol şi primarii localităţilor Bordeşti şi Milcov.
Conducerea AJFP a publicat pe pagina de i