Un proiect inedit de intervenţie socială îşi propune să stimuleze consumul creativ artistic al ieşenilor. Muzeul Ascuns din Fundătura Armeană va găzdui în perioada 21 – 25 noiembrie evenimentul „96 Ore NonStop”, sub umbrela căruia sunt reunite expoziţii, ateliere, concerte, proiecţii de film, dezbateri, cocktail-uri, intervenţii arhitecturale şi de design.
Manifestările, coordonate de Clubul Creatorilor, sunt organizate bianual, în aprilie şi noiembrie. Platforma este deschisă însă pe tot parcursul anului, pentru a revitaliza comunicarea cu publicul ieşean, pentru a-l informa cu privire la activitatea artistică şi pentru a revitaliza spaţiul public urban.
Ediţia a doua a acţiunilor „96 Ore NonStop” are ca temă „utopii imediate” şi foloseşte ca materie primă, conform organizatorilor, prezentul. „Întregul concept este anvelopat într-un cadru inventat, şi anume un muzeu care arhivează nu trecutul, nu prezentul, ci artefacte care reprezintă alternative ale momentului actual sau ale viitorului imediat, propunând un alt tip de dinamică şi direcţie către un sens”, spun reprezentanţii Clubului Creatorilor.
Un moment cheie al evenimentului este conferinţa lui Dan Perjovschi, programată sâmbătă, de la ora 18, la Galeria Meru 36 situată în Copou, în Casa cu Pasaj. Dan Perjovschi (n. 1961Sibiu, România) este desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist şi autor de performance. Lucrările sale de artă reprezintă o combinaţie între desene, desene animate, artă brută şi graffiti şi se află temporar pe pereţii muzeelor sau altor spaţii contemporane din lume. Perjovschi abordează teme sociale de actualitate în operele sale şi a avut un rol important în cultura românească, fiind ilustrator şi autor de articole pentru Revista 22 din Bucureşti. A avut expoziţii în Statele Unite ale Americii, Portugalia, Spania, Germania, Ungaria, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, Germ