Trei asistente medicale de la Spitalul Municipal din Turda, care au contribuit din plin la tragedia unei familii din Turda, au scăpat basma curată după ce faptele de care au fost acuzate s-au prescris din cauza faptului că procurorii şi poliţiştii care au lucrat în dosarul penal au tergiversat ancheta timp de cinci ani.
Mai mulţi procurori şi poliţişti clujeni sunt acuzaţi de Diana Crişan, din Turda, de faptul că au tergiversat ancheta penală nepermis de mult.
În 2008, Diana Crişan a născut un băieţel care este în prezent, încadrat în gradul unu de handicap, având nevoie permanentă de însoţitor. Claudiu are cinci ani, cântăreşte cât un copil de 11 luni, nu vorbeşte, nu ştie cine este, nu mănâncă singur. Este practic o legumă. Diana Crişan a acuzat faptul că medicul ginecolog i-a administrat un medicament, "Cytotec", care a provocat un travaliu violent şi contracţii necontrolate ale uterului, fapt ce a condus la lipsirea de oxigen a creierului micuţului.
În prezent, medicul ginecolog este trimis în judecată pentru abuz în serviciu pentru faptul că i-a administrat femeii medicamentul care este interzis în România şi Uniunea Europeană.
Plimbaţi de la Turda la Cluj şi retur
Imediat după ce a născut un copil "legumă", Diana Crişan a depus o plângere penală la Poliţia Turda pentru a fi găsite persoanele vinovate de tragedia produsă. Doar insistenţele familiei au făcut ca după mai bine de cinci ani, medicul ginecolog să fie trimis în judecată, nu pentru vătămare corporală gravă din culpă, ci pentru abuz în serviciu. Cazul în sine reprezintă un manual de tergiversare a urmăririi penale.
"Am depus plângere penală iar aceasta a ajuns la un poliţist care se numeşte Almăşan. Acest poliţist a ţinut plângerea, la sertar, vreme de vreo două luni, după care a trimis dosarul la Instititul de Medicină Legală Cluj, pent