Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Mandatul lui Papici pentru a această funcţie, în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei, este pentru trei ani, începând cu data de 20 noiembrie.
În cadrul şedinţei de miercuri s-a decis şi numirea procurorului Doru Ţuluş în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a DNA.
De asemenea, secţia de procurori a CSM a hotărât şi numirea Mihaelei Iorga Moraru în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei a II-a DNA.
Cei doi magistraţi au tot mandate de trei ani, începând cu data de 20 noiembrie 2013.
Propunerile pentru ocuparea acestor funcţii au fost înaintate în cursul săptămânii trecute de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, în 2 octombrie, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie preciza ulterior, într-un comunicat de presă, că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la conducerea Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la