Compania Transavia, liderul pieţei de carne de pui din România, anunţă înfiinţarea a 2 noi ferme vegetale la Ciuguzel (jud. Alba) şi Sâmboleni (jud. Cluj). Pentru dotarea tehnologică a noilor ferme vegetale Transavia a investit din surse proprii 5 milioane de euro pentru achiziţionarea de maşini agricole.
Extinderea diviziei vegetale a depăşit bugetul de investiţii anunţat pentru acest an, iar în ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmând cele mai înalte standarde de performanţă în producerea cărnii de pui în România.
“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producţie complet integrat de la bob la furculiţă, de aceea am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu”, a declarat Ioan Popa, directorul general Transavia. În 2011, Transavia a inaugurat 2 ferme vegetale la Şpring (jud. Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj). Pentru 2014, ţinta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporţie de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum şi înfiinţarea de noi culturi agricole.
Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România.
Transavia este cel mai important producător de carne din România, producem peste 50.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii din cinci judeţe transilvănene (Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Harghita). Societatea are în prezent 1500 de angajaţi şi este considerată la momentul actual cea mai performantă companie cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România.
Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent d