Consiliul Judeţean Vrancea a finalizat implementarea proiectului „Drumul de glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial“, în cadrul căruia au fost reabilitate mausoleele Focşani, Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti. Proiectul a fost iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, în anul 2007.
Consiliul Judeţean Vrancea a finalizat implementarea proiectului „Drumul de glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial“, în cadrul căruia au fost reabilitate mausoleele Focşani, Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi cofinanţat de la bugetul naţional şi prin contribuţia Consiliului Judeţean Vrancea, având o valoare totală de 21.938.105,58 lei din care 14.558.092,68 lei FEDER şi 2.038.995,89 lei de la bugetul naţional.
Obiectivul principal al proiectului a fost valorificarea potenţialului turistic, cultural şi istoric, precum şi creşterea numărului de turişti din judeţ şi din regiune, în scopul stimulării dezvoltării economice a judeţului Vrancea şi a Regiunii 2 Sud Est. Au fost restaurate, reabilitate şi consolidate mausoleele de la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti, Soveja, au fost amenajate 3 puncte de informare în incinta mausoleelor, 2 muzee au fost reabilitate, 1 muzeu a fost dotat cu mijloace video şi de expunere moderne, 4 mausolee au fost puse în valoare prin modernizarea sistemului de iluminat public.
S-au introdus într-un circuit turistic monumente de o importantă factură istorică, printre care: Monumentul eroilor pănceni căzuţi în timpul primului război mondial şi Cimitirul ostaşilor germani căzuţi în timpul primului război mondial, aflat în apropierea oraşului Panciu; monumentul Ecaterina Teodoroiu – Străoane, Monumentul frăţiei de arme româno-franceze 1916-1919 – Varniţa, Cimitirul ostaşilor germa