„Păi, ce să fac, trăiesc din pierderi...”, sună un răspuns la modă printre caşcavalerii români contemporani întrebaţi cum le merge. În patria noastră, poţi s-o duci foarte bine acumulând pierderi, datorii, credite nereturnate, un miracol care nu e de mirare având în vedere imaginea României în filme occidentale: ţara dragonilor (Harry Potter), a regelui fantomă (Twin Peaks), a ţiganilor vrăjitori, a vampirilor...
Selecţionerul naţionalei de fotbal, Piţurcă, este un caşcavaler de frunte. Pierde calificarea la Campionatul Mondial în mod exemplar, echipa făcută de el arătând în faţa Greciei ca o adunătură de pechinezi care latră la urs, şi nu numai că nu e demis dar şi primeşte un caşcaval de 100.000 de euro. Cică ar fi plătit pentru calificarea la meciurile de baraj – adică, dacă un chirurg, de pildă, deschide bolnavul şi pe urmă pleacă acasă, încasează nişte bani mulţi pentru asta?
Ca gazetar, am opţiunea să nu scriu despre fotbalul românesc, cu excepţia cazurilor care strigă la cer – îi consider pe toţi, oficiali FRF, şefi de cluburi, antrenori, jucători nişte urangutani cu bermude tricolore însetaţi de bani, vile, supermaşini, pisi şi beţii prin baruri. Când am propus, după nenumăratele eşecuri din ultimii ani, desfiinţarea naţionalei pentru o perioadă, am fost făcut comunist şi descreierat.
Dacă propun acum ca suporterii să nu mai meargă la meciurile naţionalei premiantului Piţurcă, să lase stadioanele goale de tricolor, oare ce epitete mă aşteaptă?
„Păi, ce să fac, trăiesc din pierderi...”, sună un răspuns la modă printre caşcavalerii români contemporani întrebaţi cum le merge. În patria noastră, poţi s-o duci foarte bine acumulând pierderi, datorii, credite nereturnate, un miracol care nu e de mirare având în vedere imaginea României în filme occidentale: ţara dragonilor (Harry Potter), a regelui fantomă (Twin Peaks), a ţiganilor vră