În 1963, o locuitoare din Dallas a trimis o scrisoare la Casa Albă, prin care îl avertiza pe fostul preşedinte american, John Fitzgerald Kennedy, să nu vină în oraşul texan. Scrisoarea trimisă de Nelle Doyle, o femeie din Dallas, purtătorului de cuvânt de atunci, de la Casa Albă, Pierre Salinger, s-a dovedit a fi “profetică”, din păcate.
“Stimate domnula Salinger,
Nu cred că sunt o alarmistă, dar sper cu ardoare că l-am putea convinge pe preşedintele Kennedy în privinţa apariţiei sale în public, la Dallas, cu toate că mi-ar plăcea să îl ascult şi să îl văd”, îşi începe femeia scrisoarea către Casa Albă.
“Mafia de aici, din Dallas, este frenetică şi furioasă pentru că atacul asupra ambasadorului Adlai Stevenson s-a întors împotriva ei. Am auzit povestindu-se că unii dintre ei ar fi spus că acesta nu a fost decât începutul. Nici poliţiştii, nici oamenii în civil şi nici militarii nu pot controla “aerul”, domnule Salinger – e un gând teribil care îmi trece prin minte, dar toate acestea mă fac să îmi amintesc de destinul preşedintelui McKinley. Oamenii aceştia sunt nebuni sau înnebuniţi şi sunt sigură că noi toţi ne dăm seama cât de imprevizibile pot fi acţiunile lor”, continuă femeia în scrisoarea ei.
Steven L. Davis şi Bill Minutaglio, autorii unei cărţi despre situaţia politică din Dallas, din 1963, scriau despre acest oraş texan că devenise un focar al activismului de extremă dreapta, la începutul anilor ’60. Oraşul avea de asemenea legături istorice cu Ku Klux Klanul şi încă din anii ’20, fusese cotat cu rata cea mai mare de membri ai KKK pe cap de locuitor. Iar în anii ’50-’60, rezistenţa faţă de integrarea şcolară şi drepturile civice au catalizat ideile de dreapta în acest oraş.
Citeste mai mult pe RTV.NET
În 1963, o locuitoare din Dallas a trimis o scrisoare la Casa Albă, prin care îl avertiza pe fostul preşedinte american, Joh