La fel ca alte produse ale stupului, ceara de albine are importante beneficii pentru sanatate, contribuind la alinarea bolilor si iritatiilor pielii, la vindecarea infectiilor bacteriene si la calmarea alergiilor sezoniere.
Proprietatile sale de regenerare a epidermei fac din ceara de albine un important ingredient in tratamentele cosmetice si de infrumusetare, in special in cele de combatere a acneei, de hidratare a pielii si de ingrijire a buzelor crapate. Stiai insa ca si lumanarile din ceara de albine pot avea efecte terapeutice?
Folosite in scop de relaxare, lumanarile au devenit cu timpul o parte importanta a tehnicilor de aromaterapie practicate de omul modern.
Aprindem lumanari parfumate pentru a crea o ambianta festiva, de Craciun ori de Revelion, pentru o atmosfera de calm si armonie sau, dimpotriva, una romantica. Spre deosebire de lumanarile obisnuite, din parafina, sau de cele din substante vegetale – care pot fi daunatoare pentru ca elimina un fum toxic si funingine –, lumanarile din ceara de albine sunt un produs complet natural, cu proprietati de vindecare si care nu afecteaza catusi de putin organismul, fiind cele mai vechi lumanari folosite in istorie in ritualurile religioase, crestine si pagane deopotriva.
Multe persoane le prefera tocmai pentru ca intaresc legatura cu puterea tamaduitoare a naturii, atribuindu-le o rezonanta spirituala aparte. De altfel, pentru a produce 500 de grame de ceara, albinele trebuie sa consume patru kilograme de miere si sa viziteze in jur de 33 de milioane de flori. Insa nu doar aceasta comuniune cu natura ne atrage sa adoptam lumanarile din ceara de albine pentru combaterea stresului, ci si beneficiile lor pentru sanatate, care pot fi substantiale, in functie de tipul de lumanare ales.
Cum folosim lumanarile din ceara de albine si care sunt beneficiile lor: http://www.curademiere.r