Deşi sunt extrem de nocive, băuturile carbogazoase sunt foarte consumate. Unele dintre cele mai renumite astfel de băuturi sunt Coca Cola şi Pepsi. ROMÂNIATV.NET a analizat ingredientele celor două băuturi, în varianta lor simplă. Iată încă o dată de ce nu este bine să consumi aceste băuturi răcoritoare carbogazoase şi cum pot fi explicate ingredientele pe care acestea le conţin.
Coca Cola şi Pepsi sunt unele dintre cele mai consumate băuturi carbogazoase. Deşi medici au atras în nenumărate rânduri atenţia asupra acestor sucuri, deoarece nu sunt sănătoase, oamenii continuă să le consume.
Potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, băuturile carbogazoase nu hidratează organismul şi sunt periculoase deoarece conţin coloranţi şi zaharuri.
"Băuturile care pe lângă culoarea artificială şi aroma artificială conţin şi o cantitate mare de zaharuri nu ne hidratează, dar ne aduc foarte multe calorii goale. Un litru de băutură îndulcită poate să ne aducă până la 100-110 grame de zahăr alb. Această cantitate mare de glucide cu absorbţie rapidă va determina creşterea glicemiei şi risc de apariţie al obezităţii şi diabetului de tip 2. Astfel de băuturi pot conţine şi mulţi fosfaţi care pot dezechilibra balanţa calciu-fosfor şi să împiedice chiar fixarea calciului", declara, pentru România TV, dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Coca Cola vs. Pepsi
Ingrediente Coca Cola, varianta simplă: apă, zahăr, dioxid de carbon, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, arome naturale, cofeină.
Ingrediente Pepsi, varianta simplă: apă, dioxid de carbon, sirop de fructoză din porumb, zahăr, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, cofeină, aromă naturală de cola.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Deşi sunt extrem de nocive, băuturile carbogazoase sunt foarte consumate. Unele dintre cele mai renumite astfel de băuturi sunt Coca Cola şi