Ce este corect să consumăm: zahăr sau miere? Cum știm care dintre cele două alimente este mai sănătos? Concluzia în ceea ce privește aceste două alimente nu este pe care din ele îl consumăm, ci modul în care o facem.
Consumat în cantități normale, nu mai mult de 40 de gr. pe zi, zahărul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. El își schimbă proprietățile prin caramelizare. Odată ars, zahărul degajă niște substanțe melanoide, care în timp pot duce la boli grave. De asemenea, consumul de zahăr determină și o scădere a imunității, fapt care ne face mai vulnerabili în fața unor afecțiuni precum: sinuzita, gripa, infecțiile urinare.
Mierea, pe de altă parte, este considerată de majoritatea specialiștilor ca fiind mai sănătoasă decât zahărul, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și aminoacizi. Fiind singurul aliment care nu se alterează, mierea previne infecțiile și este un bun detoxifiant.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Beneficiile alimentelor produse de albine