Văd la comentarii şi, în plus, i-am şi auzit pe câţiva vulcăneni, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, speriaţi cum că încă nu au căldură din cauză că nu s-a lămurit bine ce-i cu noua societatea de termoficare zămislită în şedinţa de consiliu local de la începutul acestei săptămâni.
Asta, pentru că,
mai trebuie spus, cei cu căldură de la punctele termice au înţeles din asta că ruptura din Pregoterm şi apariţia societăţii celei noi nu sunt decât primul pas în vederea falimentului şi închiderii definitive a termoficării centralizate în municipiul Vulcan. Nu pot să ştiu în ce măsură temerile lor sunt adevărate, mai ales că unele persoane spun că au auzit toate astea din cele mai sigure surse. Pentru moment, pare-se că, în mare parte, întârzierea furnizării căldurii în unele cartiere este cauzată de spărturile care tot apar în reţeaua de termoficare. La care azi cârpeşti aici, pentru ca, mâine, să se ivească o spărtură la nici trei metri de cea sudată.
Până se va adeveri că
o fi una, că o fi cealaltă, să vedem cum şi cu ce a plecat la drum SC Termoficare Vulcan SA. Pentru că, fiţi siguri, că nu fost lăsată să plece cu mâna goală. Până să ajung la capitalul social al societăţii, permiteţi-mi să vă informez că, la obiectul de activitate, aceasta are precizat, pe lângă cea principală, „producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, apă caldă şi aer condiţionat”, o sumedenie de activităţi secundare. N-are rost să le enumăr pe toate, pentru că sunt mai bine de o pagină şi ceva, dar, aşa, ca impresie, să ştiţi că şi-a pus de toate.
Activităţi de dulgherie şi tâmplărie, de fabricare a săpunurilor, a materialelor de construcţii, a articolelor de metal, de mobilă de diferite tipuri, de comerţ, de contabilitate şi audit financiar, de închiriere şi leasing cu autoturisme, de curăţenie etc. Numai activitatea