Compania de recolări CDD Relocation a înregistrat o cifră de afaceri de 580.000 de euro, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, şi speră ca până la finele anului să ajungă la circa 700.000 euro, iar în 2014 la un milion de euro.
În aceeaşi perioadă, compania a raportat un profit net de 90.000 de euro.
Dana Dascălu, director general al CDD Relocation, a declarat: "Rezultatele înregistrate în primele nouă luni sunt peste aşteptările noastre iniţiale în care estimasem o cifră de afaceri de 600.000 de euro pentru întregul an 2013. Această creştere s-a datorat atât dezvoltării pe segmentul de relocări internaţionale (peste 20% din totalul încasărilor), dar şi dorinţei companiilor româneşti de a se muta în spaţii cât mai profitabile pentru business-ul lor: firmele care în ultimii ani şi-au redus personalul şi anvergura afacerilor caută spaţii mai mici pentru a-şi eficientiza costurile".
Deşi multe companii au decis reducerea costurilor cu spaţiul, mai sunt în continuare şi firme în expansiune, dispuse să plătească pentru o locaţie premium, potrivit Danei Dascălu. Domnia sa a mai spus: "Una dintre problemele cu care s-a confruntat piaţa de mutări în acest an a fost numărul redus al clădirilor de birouri date în folosinţă. Această problemă se va îndrepta însă în 2014, când numeroase clădiri de birouri, acum în lucru, vor fi disponibile".
Compania CDD Relocation a avut anul acesta sute de mutări, cele mai importante contracte fiind cu Unicredit Consumer Financing, Mercedes România, Search Corporation, Orange România, ACMS, Ambasada Canadei şi Astra Asigurări. Acestor contracte punctuale se adaugă cele generale cu Unicredit, OMV Petrom, BCR, ENEL şi Ambasada Statelor Unite ale Americii.
Dacă pentru companiile locale mutarea cu o firmă specializată a devenit o obişnuinţă, pe segmentul persoan