„Trubadurul” se anunţă un spectacol grandios, iar cine nu prinde bilet la premiera din 23 noiembrie, mai are o şansă la celelalte două reprezentaţii din 24 şi 30 noiembrie. Acestea vor fi însă jucate cu o distribuţie cu totul schimbată!
Conform tradiţiei, colectivul Operei Braşov încheie Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet cu o premieră, prezentată în două reprezentaţii, în două seri. Pentru acest an, titlul ales este „Trubadurul” de G. Verdi, care întregeşte practic „trilogia verdiană”, din care mai fac parte „Rigoletto” şi „Traviata” – opere binecunoscute de melomani.
Însă, pentru această ediţie, publicul se va bucura de o surpriză: „Trubadurul” va fi jucat nu doar într-o seară, nu în două, ci în trei. Mai exact, în 23, în 24 şi în 30 noiembrie. În fiecare din această seară, distribuţia va fi una diferită, cu solişti ai Operei Braşov, dar şi invitaţi. „«Trubadurul» este o lucrare grea, foarte pretenţioasă din toate punctele de vedere. Este o piatră de încercare pentru orice operă care se respectă. Şi a fost cu atât mai dificil cu cât am lucrat cu trei distribuţii diferite, într-un timp scurt şi în funcţie de programul invitaţilor”, a sintetizat regizoarea Anda Tăbăcaru Hogea.
Potrivit acesteia, „Trubadurul” este o „operă eminamente romantică, în care întâlnim sentimente puternice, poveşti cu fantome şi vrăjitoare, personaje puternice, schimbări de situaţii”. „Ca exprimare scenică, am păstrat atmosfera Spaniei de secol XV, dar am apelat şi la tehnici de iluminat moderne”, a continuat Anda Tăbăcaru-Hogea. Potrivit acesteia, opera este deosebită şi prin faptul că aici, pe lângă solişti, o pondere mare o are şi Corul, cu care s-a lucrat la fel de mult.
O noutate pentru acest spectacol o reprezintă colaborarea pe care artiştii au avut-o cu un instructor de lupte medieval – Bogdan Bălăşcău. „Şi pentru mine a fost o provocare, da