Un apel la 112 făcut de un cetăţean, de dimineaţă, a alertat autorităţile clujene cu privire la un imobil de pe strada Braşov nr. 33 care a început să se prăbuşească.
Clădirea este pe jumătate scufundată şi plină de crăpături, după ce beneficiarul a început o lucrare de primă urgenţă pentru consolidarea fundaţiei. Pompierii au balizat zona pentru a nu pune în pericol pietonii, iar Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest a început o anchetă.
Conform locuitorilor zonei, imobilul de pe strada Brasov nr. 33 a fost construit în 1934. "În acea vreme nu se făceau studii geo-tehnice de asemenea anvergură cum se fac azi; este o particularitate a solului din Andrei Mureşanu: există un strat de loes undeva pe la 2 metri şi jumătate adâncime; ce este ancorat în el e ok, ce nu poate ajunge în situaţia casei de aici", a spus un vecin. Pe latura sudică a casei este săpat un şanţ pentru lucrări la fundaţie, iar imobilul s-a înclinat în noapte de marţi spre miercuri, spre Sud.
"Miercuri dimineaţă s-a primit un apel pe 112 de la o persoană fizică care a semnalat că o casă de pe Braşov se prăbuşeşte. Ne-am deplasat la faţa locului. Case era înclinată şi plină de crăpături. Zona a fost balizată, colegii au stat o oră la faţa locului. A fost prezentă şi o echipă de descarcerare, însă nu a fost cazul ca aceasta să intervină deoarece casa nu era locuită, a declarat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj. Reprezentanţii instituţiei au informat de asemenea proiectanţii, după ce au constatat că săpăturile au fost prea adânci.
Casa de pe Braşov a intrat în şantier după ce administraţia locală a eliberat beneficiarului (Andra Cadiş, conform panoului de şantier) o autorizaţie pentru intervenţii de primă urgenţă la consolidarea fundaţiei. Proiectanţii lucrării sunt Interproiect Cluj, iar constructor societate