Elevii din Mărăşeşti redescoperă istoria uitată a oraşului, în cadrul proiectului „Să nu ne uităm eroii!” finanţat din fonduri europene. Proiectul este derulat de Asociaţia „Voluntariat pentru Viaţă“ din Mărăşeşti, fiind finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale - „Tineret în Acţiune“- Acţiunea 1.2- Iniţiative ale tinerilor. Parteneri în proiect sunt Direcţia de Cultură Vrancea şi Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ din Mărăşeşti.
Managerul de proiect, profesorul Any Mary Drăgan, a arătat că este dedicat atât tinerilor cât şi promovării lucrurilor bune din Mărăşeşti. „Ne-am dorit să promovăm şi aspectele pozitive ale oraşului Mărăşeşti prin istoria şi monumentele sale“, a afirmat Any Mary Drăgan, arătând că tinerilor din Mărăşeşti le lipseşte o alternativă pentru petrecerea timpului liber, iar acest proiect vine în sprijinul lor. Parteneră în cadrul proiectului este Direcţia de Cultură. „Proiectul este derulat în jurul ideii de eroi şi a Mausoleului Mărăşeşti care a fost reabilitat prin proiectul «Drumul de Glorie al Armatei Române», implementat de Consiliul Judeţean“, a afirmat Traian Negulescu, directorul Direcţiei de Cultură.
Unul dintre rezultatele proiectului, care se va finaliza în decembrie, este redescoperirea unui monument ridicat după Primul Război Mondial şi aflat în paragină pe câmpurile de lângă oraş. Cătălin Mocanu, formator în cadrul proiectului, a arătat că foarte puţină lume mai ştie că monumentul „Trompetistul“ este dedicat unui personaj real din perioada Primului Război Mondial. După ce statuia a dispărut, monumentul a fost lăsat în paragină pe câmp, fiind amplasat în prelungirea cimitirului din Mărăşeşti. „Monumentele istorice din Mărăşeşti ar trebui promovate mai mult“, este de părere Mocanu, arătând că în localitate se află a doua stat