"Suntem mici, dar cu o inimă mare!". Sub această deviză a demarat, la Grădiniţa 19 din Botoşani, implementarea Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), al cărei element central este voluntariatul. Astfel, copiii sunt încurajaţi încă de la vârste fragede, ca alături de părinţi şi sub îndrumarea profesorilor educatori, să dedice timp şi atenţie persoanelor aflate în dificultate, în scopul integrării sociale a acestora.
Primii paşi în implementarea SNAC la Grădiniţa 19 au fost realizarea a două parteneriate - "Suntem mici, dar cu o inimă mare!" cu Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian" şi "Bucuria de a dărui" cu Grădiniţa Unţeni.
Săptămâna trecută, sub coordonarea directorului Veruţa Chiţa şi a cadrelor didactice Gabriela Vasiliu, Olivia Buhan, Dorina Gliz, Gabriela Pancu şi Violeta Bordianu a avut loc campania "Săptămâna legumelor şi a fructelor donate". În cadrul acestei acţiuni au fost dăruite 40 de kilograme de fructe şi 20 de kilograme de legume copiilor cu nevoi speciale de la Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian".
O altă acţiune a avut loc pe 25 octombrie 2013 în cadrul campaniei "Bucuria de a dărui" la Grădiniţa de la Unţeni, unde copiii cu situaţie materială mai precară au primit de la voluntarii Grădiniţei 19 sub îndrumarea cadrelor didactice Dorina Gliz şi Taniuşa Urîtu rechizite, jucării, o mochetă pentru dotarea unităţii şcolare, etc. "Au primit darurile noastre cu lacrimi în ochi, iar noi am avut o mulţumire sufletească pentru că am reuşit să le aducem o mică bucurie care să le însenineze zilele", a declarat profesorul Gabriela Vasiliu, coordonatorul SNAC de la Grădiniţa 19, adăugând că vor urma şi alte acţiuni de acest gen. "În scurtul timp care a trecut de la debutul anului şcolar profesorii educatori, copiii şi părinţii acestora au înţeles că voluntariatul este atitudinea care ar trebui să le caracterizeze acţiunile lor