Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este unul dintre unităţile spitaliceşti din ţară care în ultimii ani a avut parte de o serie de dotări. Ba mai mult decât atât, luna viitoare se va organiza un concurs pentru ocuparea a cinci posturi de medici.
Conducerea Spitalului încearcă să acopere, cel puţin parţial, golurile lăsate de medicii plecaţi să lucreze în străinătate. Cardiologia este cea mai afectată din acest punct de vedere, secţia rămânând fără patru medici în ultimii doi ani. Trei au plecat în străinătate şi unul s-a pensionat.
Dar cardiologia, unde se organizează concurs pentru doi medici, nu e singura specialitate medicală pentru care se organizează concurs. Conducerea Spitalului Judeţean are vacantat alte trei posturi de medic în specialităţile chirurgie toracică, ATI şi medicină de urgenţă. În ceea ce priveşte dotările, spitalul stă destul de bine. El îşi menţine categoria II de clasificare.
Este binecunoscută lucrarea de izolare termică a clădirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care, pe lângă faptul că asigură o bună izolaţie din punct de vedere termic şi fonic, oferă şi un aspect civilizat, modern şi estetic al imobilului. Parcul de panouri solare, la ora actuală cel mai mare parc din ţară de panouri solare care deserveşte un spital, este o altă realizare a Consiliului Judeţean Arad, investiţie care a condus la eliminarea cheltuielilor cu apa caldă, din sistemul centralizat de termoficare. Un alt proiect de investiţii adoptat de Consiliului Judeţean Arad se referă la amenajarea incintei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, holul principal de intrare a fost complet refăcut. În cadrul blocului operator şi secţia de anestezie terapie intensivă s-au desfăşurat lucrări de reparaţii capitale, modernizare şi recompartimentare şi stabilirea unor circuite funcţionale. @N_