Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna aceasta o nouă amânare în cazul procesului în care se judecă o contestaţie formulată de unul dintre creditorii Cuprom împotriva deciziei Adunării Generale a Creditorilor de respingere a planului de reorganizare a societăţii. Potrivit informaţiilor primite de la liderul sindical din cadrul Cuprom Zalău, Ştefan Boroş, următorul termen fixat pentru judecarea cauzei este 15 ianuarie 2014, ceea ce înseamnă că, cel puţin până atunci, fabrica din Zalău va continua să funcţioneze.
Contestaţia care amână luarea unei decizii în cazul Cuprom este formulată de Alabastra Mining Limited, o societate înmatriculată în Cipru care, conform planului de reorganizare a Cuprom, şi-a exprimat, printr-o declaraţie ataşată planului, intenţia fermă de participare la înfiinţarea unor filiale ale Cuprom, organizate ca centre de profit diferite, măsură propusă prin plan. Este vorba, de fapt, despre funcţionarea actualelor secţii de emailare, respectiv a celei de trefilare din cadrul fabricii de la Zalău ca şi entităţi distincte, în care Cuprom ar trebui să deţină 85 la sută din capitalul social, diferenţa de 15 procente urmând să fie acoperită prin contribuţia creditorilor.
Dacă judecătorul sindic respinge la termenul din 15 ianuarie sau la eventualele termene viitoare, contestaţia, pasul următor este deschiderea procedurii falimentului, în maximum 45 de zile. Dacă se acceptă contestaţiile, cel mai probabil se va revota planul de reorganizare, în speranţa că argumentele contestatarilor poate îi vor convinge pe creditori să se răzgândească şi să accepte reorganizarea, ca alternativă la faliment.
La fabrica din Zalău, în trecut cel mai mare producător de conductori emailaţi de cupru din ţară, lucrează în prezent 70 de angajaţi. Singura secţie funcţională este cea de trefilare.
Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna aceasta o nouă