Cercetatorii suedezi au efectuat, recent, un studiu care a urmarit sa reliefeze modul in care consumul de fructe si legume influenteaza riscul producerii unui infarct.
Fructele si legumele contin cantitati uriase de nutrienti necesari sanatatii inimii: vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Pentru a estima in ce masura consumul acestora influenteaza sanatatea inimii, echipa de cercetatori a urmarit obiceiurile alimentare a nu mai putin de 74.961 de subiecti, inca din 1997.
Rezultatele studiului au aratat ca riscul aparitiei unui infarct a fost redus la jumatate in randul persoanelor care consumau frecvent fructe si legume. Potrivit cercetatorilor, dieta bogata in mere, pere si legume cu frunze verzi a avut cele mai bune rezultate.
1. Mere
Merele contin fitonutrienti si fibre sub forma de pectina, responsabila pentru reglarea nivelului de grasimi din sange.
Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.
Foto: descopera.ro Tag-uri: fructe, legume, sanatate
Cercetatorii suedezi au efectuat, recent, un studiu care a urmarit sa reliefeze modul in care consumul de fructe si legume influenteaza riscul producerii unui infarct.
Fructele si legumele contin cantitati uriase de nutrienti necesari sanatatii inimii: vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Pentru a estima in ce masura consumul acestora influenteaza sanatatea inimii, echipa de cercetatori a urmarit obiceiurile alimentare a nu mai putin de 74.961 de subiecti, inca din 1997.
Rezultatele studiului au aratat ca riscul aparitiei unui infarct a fost redus la jumatate in randul persoanelor care consumau frecvent fructe si legume. Potrivit cercetatorilor, dieta bogata in mere, pere si legume cu frunze verzi a avut cele mai bune rezultate.
1. Mere
Merele contin fitonutrienti si fibre sub forma de pectina, responsabila pentru reglarea niv