Piept de pui moldovenesc
Ingrediente:
250 grame piept de pasăre
50 grame ardei gras
o legătură pătrunjel, un cățel de usturoi
10 grame ţelină
30 mililitri ulei de măsline
3 grame ienupăr boabe
3 grame sare
5 grame firişoare chili
Se încinge cuptorul şi, pe o hârtie de copt, se pun crutoanele de ţelină peste care se aşează tranşa de carne, iar deasupra se pun rondele de ardei gras şi boabele de ienupăr. Se înveleşte în folie şi se dă la cuptor pentru 20 minute. Sosul de pătrunjel se obţine prin mixarea unei legături de pătrunjel cu un pic de usturoi şi ulei de măsline.
Pentru a obţine o mămăligă cu verdeaţă, pregătiţi mămăliga, în mod tradiţional, tăiaţi ardei gras roşu, galben şi verde cuburi, tocaţi un pic de pătrunjel şi amestecaţi-le împreună cu mămăliga, turnaţi-o într-o formă pătrată şi lăsaţi-o să se răcească, când se răceşte tăiaţi-o cuburi. Peste sosul de pătrunjel puneţi cuburile de mămăligă, iar alături puiul făcut la cuptor.
Pieptul de pui moldovenesc este o combinaţie între bucătăria tradiţională şi cea avangardistă. Este un preparat reinventat, care poate fi servit la restaurantul Piano Lounge de la Hotelul Roman.
Piept de pui moldovenesc
Ingrediente:
250 grame piept de pasăre
50 grame ardei gras
o legătură pătrunjel, un cățel de usturoi
10 grame ţelină
30 mililitri ulei de măsline
3 grame ienupăr boabe
3 grame sare
5 grame firişoare chili
Se încinge cuptorul şi, pe o hârtie de copt, se pun crutoanele de ţelină peste care se aşează tranşa de carne, iar deasupra se pun rondele de ardei gras şi boabele de ienupăr. Se înveleşte în folie şi se dă la cuptor pentru 20 minute. Sosul de pătrunjel se obţine prin mixarea unei legături de pătrunjel cu un pic de usturoi şi ulei de măsline.
Pentru a obţine o mămăligă cu verdeaţă, pr