Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 200.000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 600.000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă.
Are în structură 1007 paturi, acoperind 30 specialităţi medicale deservite de 10 laboratoare şi compartimente de investigaţii. Din punct de vedere imobiliar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea are în structura sa şase clădiri distincte: Staţionar I, Staţionar II, Staţionar III, Ambulatoriul integrat al Spitalului cu Serviciul Administrativ, Laboratorul de Medicină nucleară şi Serviciul de Medicină legală
Medici condamnai pentru malpraxis
Scandalurile medicale nu lipsesc nici în Bihor. La finele anului 2011, Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat în dosarul deschis pentru malpraxis pe numele anestezistului Vladimir Topală şi al ginecologului Radu Scridon, din cadrul Spitalului Municipal Beiuş. Cei doi sunt acuzaţi că ăn anul 2006, 2006, Marcela Gruie, o tânără de doar 28 ani le-a murit pe masa de operaţie, în timpul unei intervenţii de cezariană.
Magistraţii Curţii au admis recursurile formulate în cauză şi au redus pedeapsa aplicată ginecologului Radu Scridon de Tribunalul Bihor, de la 3 ani de închisoare la 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata unui termen de încercare de 4 ani.
În cazul anestezistului Vladimir Topală, judecătorii au menţinut pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată pe o perioadă de probă de 5 ani.
Totodată, judecătorii Curţii de Apel Oradea au majorat daunele acordate celor doi copii rămaşi orfani de mamă, de la 50.000 euro la 60.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, dar au redus daunele morale acordate soţului victimei, de la 50.000